7 Ağustos 2012 Salı

Anonim

Mutlaka İzleyin...

Eğer ünlü yazar, şair, şarkıcı, oyuncu kısaca ünlü birinin hayatıyla ilgili gerçek yada değil bir şeyler izlemekten zevk alıyorsanız işte bu filmi mutlaka izlemelisiniz.
Sözüm "ANONİM'e"
Ünlü İngiliz şair ve tiyatro oyun yazarı W.Shakespeare'in hayatının "gerçek" şekilde anlatıldığı bence çok ama çok başarılı bir film.
Film önce müthiş güzellikte bir tiyatro sahnesinde başlıyor ve yağmurla birlikte sahneden film formatına geçiyor.
Film William Shakespeare'nin aslında yazı yazmadığını ve ünlü bir İngiliz Kontunun yazdığı oyunları sanki kendisi yazmış gibi oynattığını anlatıyor. İşin ilginç yanı film bir İngiliz yapımı. Yani kendi yazar ve şairini kendi eleştiriyor.
Açıkçası herkesin bildiği kadarını bende biliyorum. Film ne kadar doğruyu anlatıyor bilemem fakat beni etkilediği ve özellikle de akıcılığıyla sıkılmadan finale ulaştırdığını söylemek isterim.

Kısaca görüşüm;
Bir tiyatro sahnesinde başlayıp yine bir tiyatro sahnesinde son bulan hızlı, sürükleyici tiyatral fakat sinema tarzında farklı akıl kurcalayıcı düşündüren sevindiren ama hüzünlendirmeyide unutmayan harika bir film.
Açıkçası tek solukta ve cidden William Shakespeare bu mu diye merak kurdunun içimi kemirdiği muhteşem bir film. Tüm film sevenlere tavsiyem izlemeleri yönünde ama unutmayın kesintisiz ve odaklanarak izleyin aksi halde karmaşıklığı içinde kaybolup sıkılabilirsiniz...

Filmin konusuna gelince;
Kraliçe Elizabeth dönemi İngilteresinde geçen hikaye, yüzlerce yıldır onlarca entelektüelin kafasını kurcalayan bir soruya odaklanıyor: İngiliz edebiyatının en büyük ismi William Shakespeare’in eserlerinin arkasında başka biri mi vardı? Onlarca edebiyat eseri başka birilerinin kaleminden çıkmış olabilir miydi?
Konuya ömrünü adamış uzmanlar, yazılmış onlarca kitap ve üretilen teorilerden sonra şimdi Roland Emmerich, Anonim filmiyle İngiliz edebiyatına aynı soruyu soruyor. Dönemin skandal dolu siyasetine ayna tutarak, Kraliyet ailesinin küstah ve güç tutkunu hali Londra’da ‘sahneleniyor’.

ayrıca filmi kaliteli ve kesintisiz izlemek için ;
tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder